Afganistan: Peste 10 la sută dintre secţiile de votare ar putea rămâne închise la 20 august

Mai mult de 10 la sută dintre secţiile de votare ar putea rămâne închise în ziua alegerilor prezidenţiale şi provinciale din Afganistan, din cauza ameninţărilor cu violenţe, a anunţat, joi, Comisia electorală independentă afgană, cu şapte zile înaintea scrutinului.

16 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Peste 10 la sută dintre secţiile de votare ar putea rămâne închise la 20 august

Afganistan: Peste 10 la sută dintre secţiile de votare ar putea rămâne închise la 20 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La nivelul ţării nu vor putea fi deschise decât 6.200 de secţii de votare în ziua de 20 august, în loc de aproximativ 7.000 prevăzute iniţial, pentru că nu vom putea asigura securitatea alegătorilor, a declarat unul dintre reprezentanţii comisiei, Zekria Barakzai.

"Numărul (birourilor de vot) se va situa între 6.200 şi 7.000. Nu îl vom cunoaşte decât în ziua scrutinului", a precizat el.

Violenţele din Afganistan au atins în ultimele săptămâni un nivel inedit de la sosirea forţelor internaţionale care i-au îndepărtat de la putere pe talibani, la sfârşitul anului 2001.

Rebelii talibani au promis că vor perturba alegerile, cerându-le afganilor să le boicoteze şi să pună mâna pe arme împotriva "cotropitorilor" străini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici