Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea birourilor de vot la alegerile de joi

Talibanii au ameninţat duminică, pentru prima dată, că vor ataca direct birourile de vot la alegerile prezidenţiale şi provinciale de joi din Afganistan, a anunţat purtătorul lor de cuvânt, Yousuf Ahmadi.

118 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea birourilor de vot la alegerile de joi

Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea birourilor de vot la alegerile de joi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ameninţarea, înscrisă pe afişele lipite sau distribuite în satele din sudul ţării, a fost autentificată de purtătorul de cuvânt al talibanilor.

"Acest mesaj urmăreşte să informeze locuitorii să nu participe la alegeri, pentru a nu deveni victime ale operaţiunilor noastre, deoarece vom utiliza tactici noi", se arată în textul atribuit unor diverşi comandanţi talibani din sudul ţării.

"Utilizăm tactici noi care vizează centrele de vot. Oricine va fi rănit în interiorul sau în apropierea centrelor de vot va fi responsabil, deoarece a fost informat în prealabil", a declarat Yousuf Ahamdi pentru AFP.

Talibanii au cerut până în prezent boicotarea alegerilor, precizând că nu vor ataca birourile de vot pentru a nu provoca victime în rândul civililor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici