Afganistan: Zece civili, printre care şi trei copii, morţi în explozia unei bombe

Zece civili afgani, între care trei copii, au fost ucişi luni în explozia unei bombe, pe un drum, în timp ce se duceau la funeralii, în sudul ţării, a anunţat poliţia locală.

128 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Zece civili, printre care şi trei copii, morţi în explozia unei bombe

Afganistan: Zece civili, printre care şi trei copii, morţi în explozia unei bombe

"O furgonetă a lovit la prânz o mină artizanală în districtul Arghistan. Zece persoane au fost ucise, între care patru femei şi trei copii, iar alte 12 au fost rănite", a declarat pentru AFP generalul Abdul Raziq, şeful poliţiei din provincia Kandahar.

"În urmă cu trei zile, o rudă a lor a fost ucisă, iar ei se duceau astăzi (luni) la funeraliile sale", a adăugat el.

Bărbatul a murit în circumstanţe similare, motocicleta sa lovindu-se de un dispozitiv-capcană plasat pe drum, potrivit generalului.

Este explozia cea mai sângeroasă în rândul civililor, începând din decembrie, în Afganistan. Atunci, zece fete au fost ucise de o mină antipersonal, în mod accidental, în provincia Nangarhar (est).

Provincia Kandahar este unul dintre bastioanele insurecţiei armate a talibanilor împotriva puterii afgane sprijinite de forţele internaţionale. Bombele artizanale sunt, împreună cu atentatele sinucigaşe, arma de predilecţie a talibanilor afgani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici