Afganul de 19 ani, ATACATORUL care a înjunghiat doi cetăţeni americani în gara din Amsterdam, avea „motive de natură teroristă”

Cetăţeanul afgan care a fost împuşcat de către poliţişti vineri după ce înjunghiat doi cetăţeni americani în gara din Amsterdam a avut „motive de natură teroristă”, au declarat reprezentanţii poliţiei locale, citaţi de Reuters.

1310 afișări
Imaginea articolului Afganul de 19 ani, ATACATORUL care a înjunghiat doi cetăţeni americani în gara din Amsterdam, avea „motive de natură teroristă”

Atacatorul din Amsterdam care a înjunghiat doi cetăţeni americani avea „motive de natură teroristă”

Două persoane au fost rănite vineri în gara centrală din Amsterdam după ce au fost înjunghiate de un atacator care a fost ulterior împuşcat de poliţişti.

 

 

Atacatorul a fost identificat de poliţie drept un afgan în vârstă de 19 ani, care are permis de rezidenţă în Germania. Acesta a fost interogat de poliţişti sâmbătă în spitalul unde este internat.

„Primele declaraţii făcute de suspect indică faptul că a avut un motiv de natură teroristă”, au transmis autorităţile din Amsterdam într-un comunicat.

Poliţia germană a percheziţionat locuinţa atacatorului la cererea autorităţilor din Olanda şi a ridicat mai multe informaţii care susţin suspiciunea de atac terorist.

Atacatorul va fi prezentat luni în faţa unei Curţi de Justiţie pentru a se decide dacă acesta va rămâne în custodia poliţiei sau va fi cercetat în libertate.

Cele două persoane înjunghiate în atacul de vineri sunt cetăţeni americani, a transmis Pete Hoekstra, ambasadorul Statelor Unite în Olanda printr-un comunica emis sâmbătă.

Cei doi americani erau în vacanţă în Amsterdam. Aceştia sunt încă internaţi în spital cu răni serioase.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici