Aflată în plin război cu Ucraina, Rusia a lansat o misiune spaţială spre Lună

Rusia a lansat vineri prima sa misiune spaţială spre Lună din ultimii 47 de ani, în încercarea de a fi prima naţiune care să realizeze o aterizare la polul sud lunar, o regiune despre care se crede că ar putea conţine depozite de apă, transmite Reuters.

385 afișări
Imaginea articolului Aflată în plin război cu Ucraina, Rusia a lansat o misiune spaţială spre Lună

Aflată în plin război cu Ucraina, Rusia a lansat o misiune spaţială spre Lună

Misiunea rusă pe Lună, prima din 1976, se află în cursă cu India, care a lansat luna trecută un modul de aterizare Chandrayaan-3, şi, în sens mai larg, cu Statele Unite şi China, ambele având programe avansate de explorare lunară care vizează polul sud.

O rachetă care transportă nava Luna-25 a decolat de pe cosmodromul Vostochny, situat la 5.550 km est de Moscova, vineri dimineaţa.

Se aşteaptă ca modulul de aterizare să atingă Luna pe 21 august, a declarat vineri şeful agenţiei spaţiale ruse, Iuri Borisov, pentru Interfax.

„Acum vom aştepta data de 21. Sper că va avea loc o aterizare uşoară extrem de precisă pe Lună”, le-a spus Borisov muncitorilor de la cosmodromul Vostochny după lansare, potrivit Interfax.

Luna-25 va avea ca obiectiv să opereze timp de un an la polul sud al Lunii, unde se crede că există depozite de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
lună,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici