Agenţi ai serviciilor secrete ruse au fost inculpaţi în SUA pentru atacurile cibernetice ce au vizat sute de milioane de utilizatori Yahoo - surse

Departamentul american al Justiţiei a decis inculparea a doi agenţi ai serviciilor de securitate ruse şi a doi hackeri angajaţi de Rusia în cazul atacurilor cibernetice care au vizat sute de milioane de conturi online ale companiei Yahoo, afirmă surse citate de presa americană.

816 afișări
Imaginea articolului Agenţi ai serviciilor secrete ruse au fost inculpaţi în SUA pentru atacurile cibernetice ce au vizat sute de milioane de utilizatori Yahoo - surse

Agenţi ai serviciilor secrete ruse au fost inculpaţi în SUA pentru atacurile cibernetice contra Yahoo - surse

Persoanele inculpate sunt doi agenţi ai Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) şi doi hackeri angajaţi de agenţiile secrete ruse. Anunţul oficial privind inculparea va fi făcut miercuri.

Este prima dată când angajaţi guvernamentali ruşi sunt acuzaţi în Statele Unite pentru fraude cibernetice. Acuzaţiile se referă la atacuri informatice, fraude electronice, furt de secrete comerciale şi spionaj economic. Conform surselor citate, acuzaţiile vizează un atac cibernetic din 2014, în urma căruia au fost sustrase datele a 500 de milioane de utilizatori Yahoo.

În septembrie 2016, compania americană a semnalat că hackeri angajaţi probabil de state au sustras, în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, datele a cel puţin 500 de milioane de utilizatori de conturi online Yahoo.

În decembrie 2016, compania a dezvăluit un alt atac, în urma căruia au fost sustrase datele a aproximativ un miliard de utilizatori de conturi online Yahoo. Acest atac cibernetic a fost comis în august 2013, dar a fost depistat abia în 2016, după ce servicii de securitate americane au furnizat companiei Yahoo date furate de o terţă parte. Hackerii au reuşit să sustragă nume de utilizatori, adrese de email, numere de telefon, date de naştere, dar şi parole de acces şi răspunsuri la întrebări de securitate, a transmis Yahoo, care susţine că nu au fost sustrase informaţii despre conturi bancare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici