Agenţi chinezi suspectaţi de acţiuni de intimidare, arestaţi în Statele Unite

  • Agenţi chinezi suspectaţi de acţiuni de intimidare, arestaţi în Statele Unite.
  • Procurori: "Au fost efectuate acţiuni clandestine şi ilegale pe teritoriul Statelor Unite."
  • Operaţiunea chineză viza în principal disidenţi stabiliţi în SUA.
413 afișări
Imaginea articolului Agenţi chinezi suspectaţi de acţiuni de intimidare, arestaţi în Statele Unite

Profimedia

Autorităţile americane au arestat cinci presupuşi agenţi ai serviciilor chineze suspectaţi de implicare într-o operaţiune de intimidare a unor cetăţeni chinezi aflaţi pe teritoriul Statelor Unite, informează ABC News.
 
Cinci suspecţi au fost arestaţi deja în zone din nord-estul Statelor Unite şi din California. "Inculpaţii le-au oferit asistenţă unor oficiali din Republica Populară Chineză într-o schemă de a forţa unele persoane să revină în China împoriva voinţelor lor", a declarat procurorul federal Seth DuCharme.
 
Operaţiunea serviciilor chineze a vizat cetăţeni chinezi care locuiesc în străinătate suspectaţi de comiterea unor infracţiuni în China. "Au fost efectuate acţiuni clandestine şi ilegale pe teritoriul Statelor Unite", susţin procurorii americani.
 
"În multe situaţii, persoanele vizate sunt opozanţi ai liderului Partidului Comunist, Xi Jinping (n.red. - care este şi preşedintele Chinei), adversari politici, disidenţi şi critici. Este vorba de o operaţiune efectuată în mod clar prin încălcarea normelor statului de drept şi a reglementărilor internaţionale", afirmă John Demers, asistent al procurorului general din SUA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici