Agenţia britanică de spionaj cibernetic: Soldaţii ruşi şi-au doborât din greşeală propriile avioane

Trupele ruseşti şi-au doborât din greşeală propriile avioane şi au refuzat uneori să se supună ordinelor, potrivit agenţiei britanice de spionaj cibernetic, GCHQ.

16690 afișări
Imaginea articolului Agenţia britanică de spionaj cibernetic: Soldaţii ruşi şi-au doborât din greşeală propriile avioane

Agenţia britanică de spionaj cibernetic: Soldaţii ruşi şi-au doborât din greşeală propriile avioane

Într-un discurs care va fi ţinut joi la Universitatea Naţională Australiană, Sir Jeremy Fleming va spune că este clar că Vladimir Putin a "judecat greşit" situaţia din Ucraina şi a "supraestimat" capacităţile armatei ruse.

"Am văzut soldaţi ruşi - lipsiţi de arme şi de moral - refuzând să execute ordinele, sabotându-şi propriul echipament şi chiar doborându-şi accidental propriul avion", se arată în textul discursului ce a fost publicat pe site-ul GCHQ.

Ca un ecou al comentariilor oficialilor americani şi ucraineni din această săptămână, Fleming va spune, de asemenea, că consilierii lui Putin "se tem să-i spună adevărul".

GCHQ consideră că Rusia a făcut o încercare "susţinută" de a perturba Ucraina prin atacuri cibernetice.

"Şi cu siguranţă am văzut indicatori care sugerează că actorii cibernetici ai Rusiei caută ţinte în ţările care se opun acţiunilor lor", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici