Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă "insistent" să se evite survolarea estului Ucrainei

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) a "recomandat insistent" vineri să se evite survolarea estului Ucrainei şi a Crimeei, după prăbuşirea unui avion al companiei Malaysia Airlines joi seara.

175 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă "insistent" să se evite survolarea estului Ucrainei

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă "insistent" să se evite survolarea estului Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În buletinul său de informare asupra securităţii, AESA a anunţat că "ia în considerare pierderea" avionului malaysian în estul Ucrainei şi, prin urmare, "recomandă insistent ca utilizatorii spaţiului aerian" să evite survolarea Crimeei şi estului Ucrainei.

"Agenţia atrage atenţia comunităţii aviaţiei asupra existenţei posibile a unor riscuri serioase pentru securitatea zborurilor internaţionale civile", scrie AESA, subliniind "situaţia periculoasă creată de conflict la frontiera de est a Ucrainei şi situaţia din Crimeea".

"AESA va urmări situaţia şi va actualiza recomandările sale în funcţie de evoluţia ei", precizează agenţia europeană.

Joi, Eurocontrol, care gestionează spaţiul aerian european, a anunţat că autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care survolează estul ţării.

"Toate zborurile pe aceste rute sunt în prezent respinse de Eurocontrol", a anunţat într-un comunicat organizaţia, precizând că "toate aceste rute vor rămâne închise până la emiterea unui alt ordin".

Anterior, numeroase companii europene, americane şi asiatice au anunţat că nu vor survola Ucraina.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi într-o zonă din Ucraina aflată sub controlul insurgenţilor proruşi, accidentul soldându-se cu 298 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici