Agenţiile de Informaţii americane acuză Iranul şi Rusia că au obţinut informaţii despre listele electorale din SUA

  • Directorul Serviciilor de Informaţii al SUA, John Ratcliffe, a declarat că Rusia şi Iranul au încercat să intervină în alegerile de pe 3 noiembrie.
  • Ratcliffe: ”Am confirmarea că unele informaţii despre înregistrarea alegătorilor au fost obţinute de Iran şi separat de Rusia.”
  • Un purtător de cuvânt al misiunii Iranului la Naţiunile Unite a negat că ţara sa ar fi încercat să se amestece în alegerile din SUA.
1098 afișări
Imaginea articolului 
Agenţiile de Informaţii americane acuză Iranul şi Rusia că au obţinut informaţii despre listele electorale din SUA

Profimedia

Directorul Serviciilor de Informaţii al SUA, John Ratcliffe, a declarat miercuri că Rusia şi Iranul au încercat să intervină în alegerile prezidenţiale care vor avea loc pe 3 noiembrie, relatează Reuters.
 
Ratcliffe a făcut anunţurile la o conferinţă de presă organizată în grabă, la care a participat şi directorul FBI, Chris Wray.
 
Anunţul făcut cu două săptămâni înainte de alegeri a arătat nivelul de alarmă în rândul oficialilor de top din SUA, care se tem că actorii străini încearcă să submineze încrederea americanilor în integritatea votului şi să dezinformeze, în încercarea de a influenţa rezultatul scrutinului.
 
"Am confirmarea că unele informaţii despre înregistrarea alegătorilor au fost obţinute de Iran şi separat de Rusia," a spus John Ratcliffe în timpul conferinţei de presă.
 
Iranul a trimis e-mailuri „menite să intimideze alegătorii, să incite la tulburări sociale şi să îi facă rău preşedintelui Trump. Aceste date pot fi utilizate de actorii străini pentru a încerca să ofere informaţii false alegătorilor înregistraţi, care speră că vor crea confuzie şi haos şi vor submina încrederea în democraţia americană", a mai spus Ratcliffe.
 
Acesta se referea la e-mailurile trimise miercuri şi concepute să pară că provin din grupul pro-Trump Proud Boys, potrivit unor surse guvernamentale.
 
Agenţiile de Informaţii americane au avertizat anterior că Iranul ar putea interfera pentru a-i face rău lui Trump şi că Rusia încearcă să-l ajute la alegeri.
 
Un purtător de cuvânt al misiunii Iranului la Naţiunile Unite a negat că ţara sa ar fi încercat să se amestece în alegerile din SUA.
 
"Iranul nu are niciun interes să intervină în alegerile din SUA şi nici o preferinţă pentru rezultat," a declarat purtătorul de cuvânt Alireza Miryousefi într-un comunicat.
 
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat că Trump a îndrumat agenţiile guvernamentale „să monitorizeze şi să împiedice în mod proactiv orice încercare de a interveni în alegerile din SUA şi, din cauza muncii extraordinare a agenţiilor noastre de aplicare a legii, am oprit o încercare a adversarilor americani de a ne submina alegerile”.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici