Agricultorii bulgari vor bloca miercuri, 20 de minute, podul Ruse-Giurgiu

Agricultorii bulgari intenţionează să blocheze miercuri, timp de 20 de minute, podul Ruse - Giurgiu, în cadrul protestelor faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Sofia.

197 afișări
Imaginea articolului Agricultorii bulgari vor bloca miercuri, 20 de minute, podul Ruse-Giurgiu

Agricultorii bulgari vor bloca miercuri, 20 de minute, podul Ruse-Giurgiu (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Campania de proteste a fermierilor bulgari a început luni, ca urmare a dezacordurilor privind nivelul şi termenele de plată a subvenţiilor în agricultură.

În cursul zilei de marţi, sute de utilaje agricole au blocat punctul vamal Kapitan Andreevo, la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia.

Tot marţi, 200 de tractoare au fost staţionate în semn de protest în apropierea podului peste Dunăre, în zona Ruse. Fermierii au declarat că miercuri vor bloca podul timp de 20 de minute, evitând protestele de lungă durată pentru a nu perturba traficul rutier, informează site-ul Novinite.com.

Agricultorii au protestat luni, reproşând Guvernului că a redus cu 40%, în proiectul de buget pe anul 2012, subvenţiile destinate producţiei de cereale. La Plovdiv, 100 de tractoare au blocat o intersecţie din centrul oraşului. Circa 100 de maşini agricole s-au îndreptat de la Haskovo spre principalul punct vamal dintre Bulgaria şi Turcia, Kapitan Andreevo. Guvernul bulgar argumentează că doreşte o distribuire mai echitabilă a subvenţiilor în agricultură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici