Ahmadinejad denunţă "ingerinţele" lui Barack Obama şi "dictatura" din Statele Unite

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a denunţat "ingerinţa" omologului său american, Barack Obama, în afacerile interne iraniene, acuzându-l că se află la conducerea "celei mai violente dictaturi".

16 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad denunţă "ingerinţele" lui Barack Obama şi "dictatura" din Statele Unite

Ahmadinejad denunţă "ingerinţele" lui Barack Obama şi "dictatura" din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahmadinejad a reacţionat faţă de un mesaj al preşedintelui SUA, care ceruse comunităţii internaţionale să îi susţină pe iranienii care luptă pentru libertate.

"Barack Obama a transmis un mesaj înaintea aniversării scrutinului prezidenţial din Iran. Este vorba de o ingerinţă în afacerile interne ale Iranului", a declarat Ahmadinejad.

"Iranul nu vă recunoaşte şi vă urăşte. În prezent, cea mai mare dictatură este cea impusă poporului american", afirmă liderul iranian.

"Americanii nu sunt liberi să îşi exprime opiniile, nu sunt liberi să organizeze manifestaţii şi foarte mulţi trăiesc în sărăcie. Domnule preşedinte, dacă sunteţi preocupat pentru ţări, va trebui în primul rând să vă gândiţi la propriul popor. De acum înainte, una dintre cerinţele poporului iranian este eliberarea naţiunii americane de un regim american opresiv şi nedemocratic", afirmă Ahmadinejad.

"Acest domn Obama este acolo, în Statele Unite, unde tot felul de proiecte inumane şi de încălcări ale drepturilor omului au loc sub ochii guvernului său, dar el formulează revendicări în numele poporului nostru", a încheiat Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici