Ahmadinejad: Nici o putere nu va îndrăzni să conceapă o idee privind agresarea Iranului

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat marţi că nici o putere nu va îndrăzni să agreseze Iranul, cerându-le puterilor străine să-şi retragă trupele din regiune, cu ocazia unui discurs susţinut în cadrul defilării anuale a forţelor armate.

21 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Nici o putere nu va îndrăzni să conceapă o idee privind agresarea Iranului

Ahmadinejad: Nici o putere nu va îndrăzni să conceapă o idee privind agresarea Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nici o putere nu va îndrăzni să conceapă o idee privind agresarea Iranului", a precizat Ahmadinejad în cadrul unui discurs difuzat de televiziunea de stat.

"Forţele noastre armate vor tăia oriunde în lume mâna oricui va dori să tragă un glonţ spre Iran, chiar înainte de a apăsa pe trăgaci", a declarat preşedintele ultraconservator, potrivit căruia capacitatea militară a Iranului este doar "defensivă".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu a exclus niciodată varianta unui atac militar împotriva Iranului, insistând asupra faptului că Israelul nu şi-ar permite ca regimul de le Teheran, care a afirmat că vrea să şteargă statul israelian de pe hartă, să dispună de bomba atomică.

Ahmadinejad a cerut de asemenea retragerea trupelor străine din regiune, făcând referire la situaţia din Irak şi din Afganistan.

"Vă sfătuiesc să vă întoarceţi în ţările voastre şi să vă folosiţi imensele cheltuieli militare pentru a rezolva problemele popoarelor voastre. Este mai bine pentru voi", a afirmat el.

"Precum aţi văzut în Irak şi în Afganistan, popoarele din regiune manifestă ostilitate faţă de prezenţa străinilor şi este imposibil ca puterile străine să poată avea baze (militare) pe termen lung în regiune", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici