Air France, condamnată să plătească despăgubiri familiei unei victime a accidentului din iunie

Justiţia braziliană a condamnat joi compania franceză Air France la plata unei despăgubiri în valoare de 1,15 milioane de dolari uneia din cele 228 de victime ale zborului AF447 care s-a prăbuşit în iunie 2009 în timp ce se deplasa pe ruta Rio-Paris.

37 afișări
Imaginea articolului Air France, condamnată să plătească despăgubiri familiei unei victime a accidentului din iunie

Air France, condamnată să plătească despăgubiri familiei unei victime a accidentului din iunie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tribunalul statului Rio de Janeiro a condamnat compania la plata sumei de 2,04 milioane de reali (1,15 milioane de dolari) pentru prejudicii morale aduse familiei procuroarei acestui stat, Marcelle Valpacos Fonseca, decedată în acest accident aerian, a anunţat serviciul de presă al tribunalului, calificând dispariţia sa drept o "pierdere ireparabilă".

"Este important de a evidenţia că pierderea unei fiice şi unei surori (...) reprezintă o pierdere ireparabilă", a declarat judecătorul Mauro Nicolau Junior, potrivit serviciului de presă.

Oficialii companiei Air France nu au dorit să comenteze această decizie a justiţiei braziliene.î

La 1 iunie, un avion de tip Airbus A330 al companiei Air France, care efectua un zbor între Rio de Janeiro şi Paris având la bord 228 de persoane, s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic dintr-un motiv încă inexplicabil, potrivit anchetatorilor francezi. Nu au existat supravieţuitori.

Printre victimele acestei catatrofe, cea mai groaznică din istoria companiei franceze, au fost persoane de 32 de naţionalităţi, dintre care 72 de cetăţeni francezi, 59 de brazilieni şi 26 de germani.

În urma catastrofei, numeroase familii au acţionat în justiţie compania franceză. Ultimele sunt cele din noiembrie, când părinţii a opt victime din două state americane au dat în judecată Air France.

Biroul de anchete şi analize francez (BEA), organism public francez responsabil cu efectuarea de anchete tehnice cu privire la accidentele de avion, a anunţat joi că începerea căutărilor submarine pentru găsirea cutiilor negre ale zborului AF447 au fost amânate, o navă americană neputând să ajungă în zonă pentru moment.

Începerea căutărilor pe mare, care erau prezăvute la jumătatea lunii martie, "a fost amânată", potrivit unui comunicat al BEA.

Avionul A330 a dispărut la circa 1.150 de kilometri în largul coastelor oraşului Recife, din nord-estul Braziliei, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie. Operaţiuni de căutare au fost demarate imediat de o parte şi de alta a Atlanticului.

Cauzele producerii accidentului rămân un mister.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici