Airbus va disponibiliza peste 2.000 de angajaţi din mai multe ţări

  • Compania Airbus va disponibiliza 2.362 de angajaţi din mai multe ţări, din domeniul industriei militare şi spaţiale
  • Decizia a fost luată în contextul amânării unor contracte
  • Disponibilizările vor fi făcute până la sfârşitul anului 2021
1025 afișări
Imaginea articolului Airbus va disponibiliza peste 2.000 de angajaţi din mai multe ţări

Sursa FOTO: Profimedia

Divizia Airbus pentru industria de apărare şi spaţială - Airbus Defence and Space - „a intrat în procedura de consultări cu Direcţia europeană a companiei asupra planului de restructurări", a comunicat grupul aeronautic, argumentând că disponibilizările sunt necesare din cauza "stagnării pieţei spaţiale" şi „amânării contractelor" în domeniul apărării.

„Planurile prezentate reprezentanţilor angajaţilor prevăd reducerea a 2.362 de funcţii până la sfârşitul anului 2021, dintre care 829 în Germania, 357 în Marea Britanie, 630 în Spania, 404 în Franţa şi 142 în alte ţări. Aceste eforturi vor fi susţinute printr-un program de consolidare a profitabilităţii şi prin măsuri suplimentare pentru creşterea competitivităţii pe termen lung şi pentru garantarea viitoarei poziţionări a acestei divizii", precizează grupul Airbus într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici