Al-Qaida îl califică pe Obama drept "criminal", într-o nouă înregistrare video

Ayman al-Zawahiri, numărul doi în ierarhia reţelei teroriste al-Qaida, l-a calificat pe preşedintele american Barak Obama drept "criminal", într-o nouă înregistrare video difuzată luni, prin care se aduce un omagiu unui lider taliban.

17 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida îl califică pe Obama drept "criminal", într-o nouă înregistrare video

Al-Qaida îl califică pe Barack Obama drept "criminal", într-o nouă înregistrare video (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obama permite coloniilor să se extindă în Cisiordania şi în jurul Ierusalimului şi nu arată decât puţină părere de rău", spune Ayman al-Zawahiri, în înregistrarea video ale căror fragmente au fost difuzate de Al-Jazeera.

"Obama face presiune asupra liderilor defetişti ca ei să facă mai multe concesii", adaugă el, referindu-se la liderii arabi, asupra cărora Washingtonul exercită presiuni pentru a-şi normaliza relaţiile cu Israelul.

"Avem nevoie de mai multe crime la Kabul, Bagdad, Mogadiscio şi Gaza pentru a ne asigura că este un criminal? Sau josnicia Statelor Unite în timpul preşedinţiei lui Obama, în pofida aerului său surâzător şi afectuos, este ea de acum clară?", se întreabă fostul medic egiptean, devenit braţul drept al lui Osama ben Laden.

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste Intelcenter a anunţat difuzarea acestei noi înregistrări video, în care al-Zawahiri aduce un omagiu postum liderului talibanilor pakistanezi, ucis în august în timpul unui bombardament american.

Înregistrarea video, cu o durată de 28 de minute, a fost intitulată "Omagiu modelului tinerilor, emirul martir Baitullah Mehsud".

Baitullah Mehsud a fost liderul extremist cel mai căutat din Pakistan. Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari.

Washingtonul apreciază că al-Qaida a reconstituit o parte din forţele sale în regiunile din nord-vestul Pakistanului şi că talibanii afgani au instalat aici baze militare, cu susţinerea talibanilor pakistanezi.

Potrivit Washingtonului, combatanţii străini ai al-Qaida dispun, de asemenea, de tabere de antrenament şi beneficiază de susţinere, în special în Waziristan, din partea Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici