Alarme sonore şi un strigăt, auzite în cabina piloţilor înaintea accidentului de la Madrid

Mai multe alarme sonore şi strigătul unui bărbat au fost auzite în cabina de pilotaj înainte de prăbuşirea avionului companiei Spanair pe aeroportul Barajas din Madrid, accident soldat cu moartea a 154 de persoane la 20 august, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului El Pais.

29 afișări
Imaginea articolului Alarme sonore şi un strigăt, auzite în cabina piloţilor înaintea accidentului de la Madrid

Alarme sonore şi un strigăt, auzite în cabina piloţilor înaintea accidentului de la Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, care citează mai multe surse, înregistrarea conversaţiilor şi sunetele din cabină, extrase de pe cutiile negre ale aparatului, au fost la început greu de exploatat.

Înregistrările au fost "prelucrate" de un serviciu specializat al poliţiei spaniole.

"Ultimele zece secunde (ale înregistrării, n. red.) arată că, înainte de impact, s-au declanşat în mod haotic toate alarmele din interiorul cabinei", iar "conversaţiile dintre pilot şi copilot pot fi cu greu auzite din cauza haosului sonor din cabină", potrivit El Pais.

"Însă chiar la sfârşit se aude clar strigătul unui bărbat (...)", scrie publicaţia.

Cauza acestui accident, calificat drept cea mai gravă catastrofă aeriană din ultimii 25 de ani din Spania, este deocamdată incertă.

Specialiştii subliniază că acest tip de accident este cel mai adesea provocat de mai multe probleme sau avarii şi că în general nu există o cauză unică.

Presa a menţionat iniţial probleme la motor sau legate de viteza la decolare.

Ulterior însă, ea a avansat ipoteza unei defecţiuni la flapsuri, care ajută la decolare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici