Albania a fost atacată cibernetic de Iran

Atacul a avut loc vineri, 9 septembrie, şi a lovit TIMS (Total Information Management System), o platformă IT aparţinând Ministerului de Interne al Albaniei, folosită pentru a ţine evidenţa persoanelor care intră şi ies din ţară.

1170 afișări
Imaginea articolului Albania a fost atacată cibernetic de Iran

La două zile după ce guvernul albanez a rupt legăturile diplomatice cu Iranul, acuzând regimul de la Teheran că şi-a folosit hackerii pentru a paraliza reţelele IT ale mai multor agenţii guvernamentale în 15 iulie, recent Albania a fost lovită de un alt atac cibernetic major, iar oficialii arată cu degetul încă o dată către Iran.

Atacul a avut loc vineri, 9 septembrie, şi a lovit TIMS (Total Information Management System), o platformă IT aparţinând Ministerului de Interne al Albaniei, folosită pentru a ţine evidenţa persoanelor care intră şi ies din ţară.

Şase puncte de trecere a frontierei au fost afectate şi au suferit opriri şi întârzieri la trecerea frontierei timp de cel puţin două zile până la restabilirea platformei TIMS, potrivit unei serii de tweet-uri ale ministrului de interne al Albaniei, Bledi Chuchi.

Acestea au inclus cinci puncte de trecere terestre cu Grecia, Kosovo şi Muntenegru, dar şi punctul de trecere a frontierei de pe aeroportul Rinas, care deserveşte capitala Tirana.

Oficialii ministerului au dat vina pentru atac pe „aceeaşi mână” care a lovit reţeaua IT a Albaniei în iulie, atribuire care a fost susţinută şi de Casa Albă câteva ore mai târziu.

Statele Unite condamnă atacul cibernetic din 9 septembrie împotriva aliatului nostru NATO, Albania. Această activitate rău intenţionată împotriva Albaniei urmează atacului cibernetic din 15 iulie efectuat de Guvernul Iranului. Guvernul SUA sprijină eforturile Albaniei de atenuare a consecinţelor şi de redresare în urma recentului atac cibernetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici