Alegeri Bulgaria, primele rezultate parţiale. Partidul prim-ministrului Boyko Borissov pe primul loc. Partidul surpriză de pe locul doi

Partidul de centru-dreapta GERB al prim-ministrului Boyko Borissov a câştigat 24,2% din voturi la alegerile parlamentare din Bulgaria, arată datele comisiei electorale centrale, după numărarea a 42,5% din buletinele de vot.

933 afișări
Imaginea articolului Alegeri Bulgaria, primele rezultate parţiale. Partidul prim-ministrului Boyko Borissov pe primul loc. Partidul surpriză de pe locul doi

Alegeri Bulgaria. Primele rezultate parţiale. Partidul prim-ministrului Boyko Borissov pe primul loc. Partidul surpiză de pe locul doi

Noul partid anti-establishment „Există un astfel de popor” al popularului cântăreţ şi om de televiziune Slavi Trifonov ocupă locul al doilea cu 19%, urmat de socialiştii cu 14,9%, arată datele.

Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS, socialist-liberală) şi Ridicaţi-vă! Jos Mafia!, care au stat în spatele protestelor masive anticorupţie ce au încercat să-l răstoarne guvernul lui  Borissov, au obţinut 11%, respectiv, 5,1%.

Partidul etnic turc MRF a câştigat 8,7% din voturi, în timp ce partidul naţionalist VMRO, actualul partener de coaliţie al GERB are 3,6%, aproape de pragul de 4% pentru intrarea în parlament, potrivit datelor.

Rezultatele oficiale finale sunt aşteptate joi.

La alegerile din 2017 GERB a obţinut 32,7%.. Pe baza rezultatelor actuale formarea unei majorităţi va fi dificilă pentru actualul premier care va trebui să negocieze cu noul partid al excentricului Slavi Trifonov. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici