Alegeri în Chile. Gabriel Boric, 35 de ani, este noul preşedinte al ţării. Stânga revine la putere

  • Preşedintele ales (în vârstă de doar 35 de ani) a strâns 55% din voturi când numărarea voturilor a depăşit două treimi.
  • Promite o ruptură de politicile predecesorilor săi.
  • Rivalul extremei drepte şi-a recunoscut înfrângerea.
1084 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Chile. Gabriel Boric, 35 de ani, este noul preşedinte al ţării. Stânga revine la putere

Alegeri în Chile. Gabriel Boric, 35 de ani, este noul preşedinte al ţării. Stânga revine la putere

Chile face stânga. Gabriel Boric, 35 de ani, candidatul coaliţiei Apruebo Dignida, l-a învins ieri, în scrutinul prezidenţial, pe adversarul José Antonio Kast din Frente Social Cristiano (extrema dreaptă).

Va fi cel mai tânăr preşedinte al ţării sud-americane, primul din generaţia Millennial. „Voi fi preşedintele Chile al tuturor chilenilor şi nu voi conduce doar între patru ziduri”, a spus el, într-un apel telefonic cu preşedintele în exerciţiu, Sebastián Piñera.

Boric va prelua oficial mandatul pe 22 martie anul viitor. Între timp, a abandonat deja aspectul „barricadero”, barba deasă şi părul neîngrijit, pe care nu le părăsise nici după ce a fost ales deputat, la 27 de ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici