Alegeri în Marea Britanie. Care este cel mai bun scenariu pentru românii din UK

Marea Britanie organizează joi alegeri parlamentare, zeci de mii de secţii de votare s-au deschis la ora locală 7.00 (ora României, 9.00) într-un scrutin solicitat de premierul în exerciţiu Boris Johnson.

11668 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Marea Britanie. Care este cel mai bun scenariu pentru românii din UK

Sursa FOTO: Profimedia Images

Alegeri în Marea Britanie. Diaconescu: Pentru români e important cum viitoarea conducere va implementa sau nu Brexitul
 

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie, că pentru românii care trăiesc în această ţară este foarte important cum viitoarea conducere va implementa sau nu ieşirea din Uniunea Europeană.

"Scenariul cel mai bun, în situaţia dată, ar fi păstrarea drepturilor şi a responsabilităţilor ca şi cetăţeni membri ai Uniunii Europene. Indiferent de mişcările politice ulterioare, respectarea statului pentru sutele de mii de români care muncesc, învaţă, au companii, au firme în Marea Britanie, aşa cum el a fost stabilit în interiorul pieţei unice a Uniunii Europene, reprezintă, după părerea mea, cea mai bună şi cea mai favorabilă atitudine pe care Marea Britanie, indiferent cine câştigă alegerile, ar trebui să le respecte. Pentru români este important cum viitoarea conducere politică va implementa sau nu ieşirea din Uniunea Europeană", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a subliniat că sutele de mii de români din Marea Britanie se aşteaptă la un anume tip de predictibilitate.

"Deocamdată, nu se poate spune care dintre partide, laburiştii sau conservatorii, pot asigura o astfel de predictibilitate.Pot spune că din zone precum politicianul Nigel Farage am auzit nişte semnale extrem de negative, în legătură cu perspectivele şi drepturile cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie şi, din acest punct de vedere, dacă aceasta este atitudinea ce va fi împărtăşită de viitoarea conducere politică la Londra, atunci s-ar putea să existe o problemă", a completat Cristian Diaconescu.
 

Alegeri în Marea Britanie.  Ce arată sondajele
 

Aproximativ două treimi din alegători, sau aproximativ 30 de milioane, sunt aşteptate la urne în scrutinul legislativ de joi.

Potrivit ultimelor sondaje, conservatorii au multe şanse de a câştiga majoritatea locurilor din Parlament.
 

Alegeri în Marea Britanie. Ce promite premierul Boris Johnson alegătorilor
 

"Votaţi Partidul Conservator, îndepliniţi Brexit şi ajutaţi ţara noastră să meargă mai departe", a declarat Johnson într-un mesaj video adresat alegătorilor.

Campania acestuia s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

Acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătită să îndeplinească Brexit" dacă formaţiunea sa politică va obţine o majoritate în Parlament, a declarat premierul.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita imigraţia şi că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite şi alte ţări non-UE.

Liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord mai bun pentru Brexit, care va fi supus unui nou referendum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici