ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Coaliţia guvernamentală a câştigat detaşat alegerile

Coaliţia formată în jurul Partidului Democratic al Socialiştilor (DPS) condus de Milo Djukanovici se află pe primul loc, fără a putea obţine majoritatea absolută însă, în urma alegerilor legislative de duminică din Muntenegru, potrivit rezultatelor oficiale publicate marţI.

106 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Coaliţia guvernamentală a câştigat detaşat alegerile

Milo Djukanovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestor rezultate, comunicate de Comisia Electorală Centrală în urma numărării tuturor buletinelor de vot, şapte alte coaliţii şi partide politice au intrat în Parlament.

Coaliţia în exerciţiu a lui Djukanovici a obţinut 39 dintre cele 81 de mandate în Adunare.

Djukanovici, care din anii '90 a fost de cinci ori premier şi o dată preşedinte (1998-2002), ar trebui să poată forma fără probleme o majoritate cu partidele reprezentând minorităţile, aliaţii săi tradiţionali. El va conduce, astfel, negocierile de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană, deschise în iunie.

Principala coaliţie a opoziţiei, Frontul Democratic (DF), a obţinut 20 de mandate, Partidul Popular Socialist (SNP, opoziţie) nouă mandate, în timp ce o formaţiune nou creată, Pozitivna Crna Gora, dispune de şapte mandate.

Minorităţile au obţinut în total şapte mandate, dintre care trei Partidul Bosniacilor (BS) şi unul Partidul minorităţii croate, în timp ce alte două formaţiuni reprezentând albanezii au obţinut fiecare câte un mandat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici