Alegeri în Rusia: Vladimir Putin ar fi susţinut un schimb de prizonieri pentru Alexei Navalnîi

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, după anunţarea rezultatelor scrutinului prezidenţial, că a susţinut ideea de a-l elibera pe liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi, într-un schimb de prizonieri, cu doar câteva zile înainte ca acesta să moară în închisoare, scrie Associated Press.

1258 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Rusia: Vladimir Putin ar fi susţinut un schimb de prizonieri pentru Alexei Navalnîi

Alegeri în Rusia: Vladimir Putin ar fi susţinut un schimb de prizonieri pentru Alexei Navalnîi

Răspunzând la o întrebare a unui jurnalist NBC în timpul discursului său de victorie de la Moscova, preşedintele a spus că a fost de acord cu ideea de a-l elibera pe Navalnîi, dar numai cu condiţia ca disidentul să nu revină în Rusia, conform Sky News.

În primele sale comentarii în care a abordat moartea lui Navalnîi, Putin a spus despre decesul disidentului: ,,Se întâmplă. Nu se poate face nimic în privinţa asta. Este viaţa", potrivit AP.

Vladimir Putin a folosit public numele lui Navalnîi pentru prima dată din 2012, iar declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei privind rezultatele alegerilor prezidenţiale care, cu siguranţă, îi vor prelungi domnia, notează Sky News.

Potrivit AP, preşedintele rus a declarat, tot fără a oferi dovezi, că ,,anumiţi colegi, nu din administraţia (prezidenţială)" i-au vorbit despre ,,o idee de a-l schimba pe Navalnîi cu anumite persoane deţinute în penitenciare din ţări occidentale”, iar el a fost de acord.

,,Credeţi sau nu, dar persoana care vorbea cu mine nici măcar nu şi-a terminat fraza când am spus: «Sunt de acord»”, a declarat Putin ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist despre moartea lui Navalnîi.

,,Dar, din păcate, orice s-a întâmplat, s-a întâmplat", a spus Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici