Alegeri în Spania: Dreapta ar putea reveni la guvernare

Spania ar putea avea prima participare a extremei drepte la guvernare de pe vremea lui Francisco Franco, după ce sondajele din ultima săptămână de campanie au arătat că Partidul Popular (PP) de centru-dreapta şi Vox au câştigat suficiente locuri în alegerile de duminică pentru a forma o coaliţie.

516 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Spania: Dreapta ar putea reveni la guvernare

Alegeri în Spania: Dreapta ar putea reveni la guvernare

PP ar urma să obţină 150 de locuri, în timp ce Vox avea 31 de locuri, suficiente pentru o majoritate în parlamentul de 350 de locuri, potrivit unui sondaj GAD3 publicat după închiderea urnelor, citat de Reuters.

Un sondaj realizat de Sigma Dos a fost mai puţin concludent, prezicând 145-150 de locuri pentru PP şi 24-27 de locuri pentru Vox, ceea ce ar putea însemna că cele două partide nu vor reuşi să se încadreze în intervalul necesar.

La ultimele alegeri din noiembrie 2019, Vox a obţinut 52 de locuri. Dacă sondajele alegătorilor sunt corecte, ar putea primi chiar şi jumătate din acest număr în aceste alegeri.

Socialiştii ar urma să obţină 112 locuri, potrivit GAD3, şi 113-118 locuri, potrivit Sigma Dos, în timp ce platforma de extremă-stânga condusă de ministrul Muncii, Yolanda Diaz, ar avea fie 27 de locuri, fie 28-31 de locuri.

GAD3 a precizat că în sondaj s-au intervievat 10.000 de persoane şi s-a încheiat la 22 iulie. Sondajul Sigma Dos, realizat pe 17.000 de persoane, s-a încheiat duminică.

Reacţionând la ştiri, Ignacio Garriga, secretarul general al Vox, a îndemnat la prudenţă, spunând: „Să aşteptăm până peste o oră şi ceva înainte de a afla rezultatele finale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici