ALEGERI ÎN SUA: Cele mai populare zece videoclipuri ale campaniei prezidenţiale - VIDEO

Unele dintre videoclipurile postate pe YouTube au marcat campania pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează AFP, care prezintă o selecţie a celor mai populare zece astfel de postări şi link-urile către acestea.

425 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN SUA: Cele mai populare zece videoclipuri ale campaniei prezidenţiale - VIDEO

FOCUS: Cele mai populare zece videoclipuri care au marcat campania pentru preşedinţia SUA (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

- "Bronco Bamma Girl": în ultima parte a campaniei, o înregistrare video cu o fată, în vârstă de patru ani, care plânge în faţa părinţilor şi le spune că nu mai poate să mai audă vorbindu-se despre "Bronco Bamma şi Mitt Romney" a făcut senzaţie în Statele Unite. Videoclipul a fost văzut de 9,5 milioane de ori în câteva zile.

- Cei 47% dintre americani ai lui Romney: într-o înregistrare realizată cu camera ascunsă în timpul unei întruniri dedicate colectării de fonduri, candidatul republican vorbeşte despre cei "47% dintre americani care vor vota pentru Obama, indiferent ce s-ar întâmpla, deoarece au o mentalitate de «victime»". Acesta este unul dintre evenimentele marcante ale campaniei, cu 3,2 milioane de accesări.

- "Obamaphone lady": o susţinătoare a lui Barack Obama afirmă că îl susţine pe democrat deoarece oferă telefoane mobile celor mai puţin avantajaţi, ca ea. Rezultatul: ultraconservatorii din cadrul "tea party" realizează un videoclip pentru televiziune, vizionat de 5,5 milioane de ori.

- "Mitt Romney Style": "Gangnam Style", un hit mondial al cântăreţului coreean de muzică pop Psy şi clipul său "nebun" i-au inspirat pe americani, care au lansat un clip dedicat "stilului" Mitt Romney: plajă, golf şi saună pentru fostul om de afaceri devenit multimilioanr (8,3 milioane de accesări).

- Homer Simpson votează Romney: Homer ezită între Obama şi Romney, dar alege până la urmă să voteze pentru republican. Rezultatul: este aspirat de către aparatul de vot şi trimis într-o fabrică din China (7,6 milioane de accesări).

- Scaunul gol al lui Clint Eastwood: discursul foarte disputat al cineastului american, în vârstă de 82 de ani, în timpul Convenţiei republicane din Florida, în august, când a interpretat un dialog improvizat în faţa unui scaun gol care îl simboliza pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, a marcat începutul campaniei (2,4 milioane de vizualizări).

- Big Bird: echipa lui Obama încearcă să obţină capital politic pe seama unei ieşiri a lui Romney care îndeamnă la luptă împotriva deficitului prin tăierea fondurilor destinate televiziunii americane publice PBS şi lui Big Bird, un personaj al emisiunii televizate pentru copii "1, Sesame Street". Rezultatul: un clip publicitar ironizează "curajul" lui Romney, care oferă "numele" "geniului rău" responsabil de excesele de pe Wall Street (3,5 milioane de vizionări).

- Romney, salvator în cazul unei apocalipse a zombilor: Joss Whedon, realizatorul "The Avengers", creează un videoclip satiric cu scopul de a-i oferi susţinerea sa lui Mitt Romney, cea mai potrivită persoană pentru gestionarea unei "Apocalipse a zombilor" (5,8 milioane de vizualizări).

- Parodie a primei dezbateri: lipsa de combativitate a lui Barack Obama în cursul primului său duel cu Mitt Romney a inspirat o parodie care vizează letargia candidatului democrat (7,3 milioane de accesări).

- Ceea ce gândeşte Obama cu adevărat: în acest videoclip realizat de către Comedy Central, un scandalagiu, Luther, prezintă traducerea sa a declaraţiilor unei sosii a lui Barack Obama (4,7 milioane de vizualizări).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici