ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN SUA: Barack Obama şi Mitt Romney sunt la egalitate

Cu 48 de ore înainte de alegerile prezidenţiale americane, un nou sondaj publicat duminică arată că preşedintele în exerciţiu Barack Obama şi adversarul său republican Mitt Romney sunt la egalitate, cei doi candidaţi întrunind fiecare 48 la sută din intenţiile de vot.

794 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN SUA: Barack Obama şi Mitt Romney sunt la egalitate

ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN SUA: Barack Obama şi Mitt Romney sunt la egalitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimul sondaj difuzat de ABC News/Washington Post arată totuşi o diferenţă în intenţiile de vot în rândurile diferitelor grupuri sociale şi etnice.

De pildă, Barack Obama înregistrează un nivel de preferinţă mai mare cu 6 la sută în rândurile femeilor, în timp ce Romney înregistrează cu 7 la sută mai mult în rândurile bărbaţilor.

De asemenea, 20 la sută din alegătorii albi optează pentru Romney, în timp ce Obama este creditat cu 59 la sută din intenţiile de vot ale celorlalţi.

Ca şi la alegerile din 2008, tinerii adulţi (25 la sută) îl preferă pe Obama, în timp ce persoanele mai în vârstă (12 la sută) optează pentru Romney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici