Alegeri în SUA | Republicanii menţin avansul pentru controlul Camerei Reprezentanţilor

Partidul Republican menţine avansul în cursa pentru controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, potrivit proiecţiilor electorale actuale, în timp ce cursa pentru controlul Senatului Statelor Unite rămâne foarte strânsă.

370 afișări
Imaginea articolului Alegeri în SUA | Republicanii menţin avansul pentru controlul Camerei Reprezentanţilor

Alegeri în SUA | Republicanii menţin avansul pentru controlul Camerei Reprezentanţilor

Potrivit proiecţiilor postului de televiziune ABC News, bazate pe datele din acest moment, Partidul Republican a obţinut 207 locuri în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Democrat 188. În acest context, conform actualelor date, Partidul Republican se apropie de majoritatea simplă, care este la nivelul de 218 locuri.

Alte proiecţii, realizate de site-ul Politico.com, indică faptul că Partidul Republican a atins 199 de locuri în Camera Reprezentanţilor, în timp ce Partidul Democrat este la nivelul de 172 de locuri.

La Senat, cursa rămâne foarte strânsă, iar Partidul Democrat pare să aibă şanse de a menţine majoritatea. În prezent, datele indică obţinerea a cel puţin 48 de locuri de către Partidul Democrat şi a 47 de către Partidul Republican. Majoritatea simplă va fi atinsă la 51 de locuri, deşi este posibilă şi o situaţie de egalitate. Decisive vor fi rezultatele din circumscripţii electorale situate în statele Wisconsin şi Georgia, precum şi din Nevada şi Arizona.

În cursele pentru posturi de guvernatori, politicienii republicani au înregistrat deja 24 de victorii, potrivit proiecţiilor, iar democraţii 21. Situaţia va evolua pe măsură ce sunt anunţate noi rezultate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
alegeri sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici