ALEGERI ÎN SUA - Studiu NBC: Cei care nu votează sunt prea ocupaţi ori s-au săturat de politică

Alegătorii din Statele Unite care nu votează argumentează că sunt prea ocupaţi, s-au săturat de politică sau cred că votul lor nu contează, conform unui studiu realizat de NBC.

129 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN SUA - Studiu NBC: Cei care nu votează sunt prea ocupaţi ori s-au săturat de politică

ALEGERI ÎN SUA - Studiu NBC: Cei care nu votează sunt prea ocupaţi ori s-au săturat de politică (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Analiştii politici cred că alegătorii indecişi vor determina rezultatul scrutinului prezidenţial, dar puţine lucruri se cunosc despre această categorie de alegători, conform NBC.

Începând din anii 1960, prezenţa la urne a scăzut constant în Statele Unite. În 2008 au votat 64 la sută dintre alegători, comparativ cu 93 la sută în Chile, 86 la sută în Germania şi 74 la sută în Canada.

Conform unui studiu realizat de NBC, cei mai mulţi dintre cetăţenii care nu merg la urne au un nivel scăzut de educaţie. Mulţi dintre ei afirmă că nu au cu cine să voteze, sunt prea ocupaţi sau nu sunt interesaţi de politică.

Cetăţenii bogaţi tind să voteze în proporţie mai ridicată comparativ cu cei ale căror venituri sunt mai mici de 20.000 de dolari pe an.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici