Alegeri la Chişinău. Ion Ceban, candidatul preferat pentru primăria municipiului Chişinău - rezultate preliminare/ Partidul lui Dodon, cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale

Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a obţinut 40,16% din voturi, urmat de Andrei Năstase, cu 31,09% din voturi, în primul tur al alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, relatează site-ul Unimedia.info.

201 afișări
Imaginea articolului Alegeri la Chişinău. Ion Ceban, candidatul preferat pentru primăria municipiului Chişinău - rezultate preliminare/ Partidul lui Dodon, cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale

Alegeri la Chişinău. Ion Ceban, candidatul preferat pentru primăria municipiului Chişinău - rezultate preliminare

Pe ultimul loc se află Dorin Chirtoacă, care a obţinut 10,17% din voturile alegătorilor.

Ion Ceban şi Andrei Năstase au obţinut rezultate similare cu cele din primul tur din scrutinul din 2018, susţine analistul politic Andrei Popov, citat de Unimedia.

Candidatul formaţiunii politice PSRM a câştigat în toate cele cinci sectoare ale municipiului Chişinău, informează Agora.md.

În raionul Cahul, candidatul independent Nicolae Dandiş a obţinut 81,95% din totalul de voturi, iar în raionul Ungheni, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a obţinut şefia a nouă primării, în timp ce PSRM a obţinut patru.

 

PSRM a obţinut cele mai multe voturi în alegerile locale din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea politică a preşedintelui Igor Dodon, a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale desfăşurate în Republica Moldova, fiind votat de aproximativ 25% de persoanele care s-au prezentat la vot, relatează site-ul Radio Chişinău.

Blocul ACUM Platforma DA şi PAS, ai cărui copreşedinţi sunt Andrei Năstase şi Maia Sandu, s-a clasat pe locul al doilea, obţinând 21,25% din voturi.

Acesta este urmat de formaţiunea politică a lui Pavel Filip, Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM), cu aproximativ 15,12% din voturi.

Pe locul patru se clasează Partidul Şor, care a obţinut aproximativ 6,2% din totalul de voturi.

Datele se referă doar la consiliile raionale şi municipale din Republica Moldova, fără regiunea transnistreană şi fără Diaspora, informează Radio Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici