Alegeri legislative. Francezii sunt aşteptaţi la vot duminică pentru cel de-al doilea scrutin al alegerilor parlamentare

Francezii din partea europeană a statului francez sunt aşteptaţi la vot duminică pentru cel de-al doilea scrutin al alegerilor parlamentare, informează Le Figaro.

1380 afișări
Imaginea articolului Alegeri legislative. Francezii sunt aşteptaţi la vot duminică pentru cel de-al doilea scrutin al alegerilor parlamentare

Secţiile de votare din departamentele de peste mări ale Franţei, deschise sâmbătă pentru scrutinul doi al alegerilor parlamentare / Francezii din partea europeană sunt aşteptaţi la vot duminică

Partidul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, împreună cu aliaţii săi, a obţinut primul loc în cadrul primului tur al alegerilor parlamentare, cu 32,32% dintre voturi, partidele de dreapta (Republicanii, alături de aliaţii acestora) având 21, 56 %.

Republica în Mişcare (REM), organizaţia politică înfiinţată de preşedintele francez Emmanuel Macron, se clasează pe primul loc în intenţiile de vot înaintea turului al doilea al scrutinului legislativ programat pe data de 18 iunie, arată un sondaj de opinie realizat de institutul Odoxa.

Se estimează că în Franţa, prezenţa la vot în cel de-al doilea tur va scădea la 47%, comparativ cu nivelul de 48,71% înregistrat cu o săptămână înainte.

Partidul Socialist din Franţa a înregistrat în primul tur al alegerilor parlamentare, cel mai slab scor din 1958 încoace, adunând doar 10% din voturile alegătorilor, cu 30% mai puţin decât la precedentele alegeri, cele din 2012. Rezultatul socialiştilor este pus în seama lipsei de popularitate a fostului preşedinte Francois Hollande, care a ajuns pe final de mandat la cea mai mică cotă de încredere a unui preşedinte din istoria modernă a Franţei.

Nici formaţiunea populistă Frontul Naţional, al lui Marine le Pen, nu a reuşit să performeze, dovedindu-se incapabilă de a-şi consolida poziţia pe care a avut-o la recentele alegeri prezidenţiale. Frontul Naţional s-a clasat pe poziţia a treia, adunând 14% din voturile electoratului.

Deputaţii din Adunarea Naţională sunt aleşi prin sistem electoral majoritar uninominal în două tururi de scrutin, alegerile desfăşurându-se în cele 577 de circumscripţii electorale din Franţa.

Preşedintele francez Emmanuel Macron intenţionează să transmită o reformă privind reglementările în domeniul muncii până la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a aborda schemele de pensii, în 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici