Alegeri locale în Taiwan pe fondul tensiunilor cu China

Sâmbătă au loc alegeri locale în Taiwan, pe care preşedinta Tsai Ing-wen le-a prezentat ca fiind menite să trimită un mesaj lumii cu privire la determinarea insulei de a apăra democraţia, transmite Reuters.

277 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale în Taiwan pe fondul tensiunilor cu China

Alegeri locale în Taiwan pe fondul tensiunilor cu China

Cei care vor fi aleşi în urma scrutinului de sâmbătă nu vor avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte relaţiile cu China, dar Tsai a prezentat alegerile ca fiind mai mult decât un scrutin local, afirmând că lumea urmăreşte modul în care Taiwanul îşi apără democraţia în contextul tensiunilor militare cu China.

„Taiwanul se confruntă cu o presiune externă puternică. Extinderea autoritarismului chinez provoacă în fiecare zi poporul Taiwanului să adere la linia de bază a libertăţii şi democraţiei”, a declarat Tsai în faţa susţinătorilor vineri seara.

Principalul partid de opoziţie din Taiwan, KMT, a câştigat alegerile locale din 2018 şi a acuzat-o pe Tsai şi Partidul Democrat Progresist (DPP) al acesteia că sunt prea conflictuali cu China.

„Noi susţinem să fim apropiaţi de Statele Unite, să fim prieteni cu Japonia şi să avem pace cu China continentală. Să lăsăm Taiwanul să aibă un viitor prosper, cu o dezvoltare paşnică şi stabilă”, le-a spus preşedintele KMT, Eric Chu, susţinătorilor săi.

China a efectuat exerciţii în apropierea Taiwanului în august pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de o vizită la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici