Alegerile de la Chişinău au fost validate

Judecătoria Centru a validat vineri rezultatele alegerilor organizate la 17 iunie în Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele Partidului Liberal, fiind confirmat în postul de primar al capitalei Republicii Moldova, relatează BASA-press.

2 afișări

Surse din cadrul Judecătoriei au declarat că nu au fost depuse contestaţii, ceea ce a permis validarea alegerilor. În urmă cu două zile, Partidul Comuniştilor solicitase instanţei să amâne pronunţarea unei decizii cu privire la validarea alegerilor, în vederea unei posibile contestaţii, însă aceasta nu a fost prezentată.

În urma celui de-al doilea tur de scrutin, liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 61,17 la sută din voturi. Contracandidatul său, Veaceslav Iordan, din cadrul Partidului Comuniştilor, a obţinut 38,83 la sută din voturi.

Aceeaşi instanţă a validat primul tur de scrutin şi rezultatele alegerilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, deşi mai multe partide le-au contestat şi au cerut repetarea alegerilor locale de la 3 iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici