ALEGERILE din Germania. Tensiuni în AfD: Copreşedintele partidului părăseşte formaţiunea de extremă-dreapta

Frauke Petry, copreşedintele Alternativei pentru Germania (AfD), a anunţat marţi că va părăsi partidul de extremă-dreaptă, la o zi după ce afirmase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, relatează Deutsche Welle.

1503 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE din Germania. Tensiuni în AfD: Copreşedintele partidului părăseşte formaţiunea de extremă-dreapta

ALEGERILE din Germania. Tensiuni în AfD: Copreşedintele partidului părăseşte formaţiunea de extremă-dreapta

Petry nu a participat la şedinţa de marţi a AfD ce a avut loc la Berlin, în care s-a discutat despre formarea grupului parlamentar şi despre alegerea liderilor din Bundestag ai AfD. Copreşedintele partidului extremist se afla la Dresda, unde a declarat pentru agenţia DPA că va părăsi formaţiunea politică proaspăt intrată în parlament.

”Era clar că urma acest pas”, a declarat Petry pentru DPA, însă nu a precizat data clară de la care va părăsi AfD.

Cu o zi înainte, Petry anunţase că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că acesta a devenit a treia forţă politică din Germania. Decizia a fost motivată de neînţelegerile din interiorul partidului de extremă-dreaptă, Petry afirmând că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate duminică, formaţiunea de extremă-dreapta AfD a obţinut 12,6% din voturi, devenind cea de a treia forţă politică din Parlament. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici