Alegerile legislative din Afganistan, amânate pentru 18 septembrie

Alegerile legislative din Afganistan, programate iniţial pentru 22 mai, au fost amânate pentru data de 18 septembrie, a anunţat Comisia electorală afgană independentă (IEC).

20 afișări
Imaginea articolului Alegerile legislative din Afganistan, amânate pentru 18 septembrie

Preşedintele afgan Hamid Karzai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza problemelor de finanţare şi de securitate, precum şi a nesiguranţei, provocării logistice şi pentru îmbunătăţirea procesului electoral, Comisia a decis să organizeze alegerile la 18 septembrie 2010", a declarat duminică Fazal Ahmad Manawi, reprezentant al IEC.

La sfârşitul lunii decembrie, Guvernul afgan anunţase că este decis să organizeze scrutinul la 22 mai 2010 şi chiar să asigure finanţarea acestuia din surse proprii în cazul în care comunitatea internaţională, dezamăgită de alegerile prezidenţiale controversate din august 2009, va refuza să aloce fonduri.

Conform Constituţiei afgane, scrutinul ar fi trebuit organizat cu 30 - 60 de zile înaintea încheierii actualei legislaturi, al cărei mandat expiră la 22 iunie 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici