Alegerile parlamentare din Iran, marcate de controverse. Mii de candidaţi care se opun actualului regim nu s-au putut înscrie pe liste

  • Alegătorii iranieni sunt aşteptaţi astăzi la urne în cadrul unui scrutin parlamentar marcat de controverse
  • Analiştii sunt de părere că situaţia politică din Iran nu se va schimba prea mult după alegeri
  • Liderul suprem al Iranului a fost primul care a votat, la o secţie din Teheran
262 afișări
Imaginea articolului Alegerile parlamentare din Iran, marcate de controverse. Mii de candidaţi care se opun actualului regim nu s-au putut înscrie pe liste

Sursa: Profimedia Images

Scrutinul a început la ora locală 08:00 (06:30, ora României, n.r.), iar analiştii sunt de părere că, dată fiind lipsa candidaţilor opoziţiei de pe liste, situaţia din Iran nu se va schimba prea mult după alegeri.

Liderul suprem al ţării, ayatollahul Ali Khamenei, a fost primul cetăţean care a votat, la o secţie din Teheran. El a făcut apel la iranieni să voteze cât mai devreme.

„Votul este o datorie religioasă şi reprezintă o garanţie a intereselor naţionale ale Iranului. Fac apel la iranieni să voteze cât mai devreme”, a spus liderul iranian.

Aproximativ 58 de milioane de iranieni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, pentru desemnarea celor 290 de membri ai Parlamentului de la Teheran. Votul se încheie la ora locală 18:00 (16:30, ora României, n.r.).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici