Alegerile parlamentare din Spania: Partidul Popular a obţinut 187 de locuri în Congresul Deputaţilor - rezultate parţiale

Partidul Popular a obţinut 187 de locuri în Camera inferioară a Parlamentului spaniol, conform rezultatelor parţiale anunţate după numărarea a aproximativ 70 la sută din voturi.

950 afișări
Imaginea articolului Alegerile parlamentare din Spania: Partidul Popular a obţinut 187 de locuri în Congresul Deputaţilor - rezultate parţiale

Alegerile parlamentare din Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Popular pare să fi înregistrat o victorie istorică în scrutinul de duminică, iar socialiştii par să aibă cel mai slab rezultat de până acum.

Conform rezultatelor parţiale, PP va avea 187 de reprezentanţi în Congresul Deputaţilor (Camera inferioară a Parlamentului), iar Partidul Socialist, 109. Pentru forţele de dreapta, acesta este cel mai bun rezultat înregistrat de la instaurarea democraţiei în Spania, la jumătatea anilor 1970.

Un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, ale cărui rezultate au fost difuzate imediat după încheierea scrutinului, prefigura victoria clară a Partidului Popular, aflat în prezent în opoziţie, care va avea majoritatea absolută în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici