Alegerile prezidenţiale din SUA 2024. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se confruntă cu o scădere puternică a popularităţii, la un an de la începerea mandatului, în contextul crizei pandemiei, al problemelor economice şi tensiunilor militare, informează agenţia Associated Press.

2198 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din SUA 2024. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

Alegerile prezidenţiale din SUA 2024. Popularitatea lui Joe Biden este în scădere

Majoritatea cetăţenilor americani dezaprobă politicile Administraţiei Joseph Biden. Preşedintele este perceput favorabil de 43% dintre alegători, în timp ce 56% dintre americani sunt nemulţumiţi de situaţia politică şi economică, conform unui sondaj efectuat de Centrul NORC pentru Studii în domeniul Politicilor Publice. Doar 28% dintre americani aşteaptă ca Joseph Biden să candideze pentru un nou mandat în 2024, iar, la nivelul simpatizanţilor Partidului Democrat, popularitatea preşedintelui este de 48%.

Întrebat miercuri dacă este preocupat de scăderea popularităţii, Joseph Biden a declarat: "Eu nu cred în sondaje de opinie".

Totuşi, actualul lider de la Casa Albă se confruntă cu o erodare semnificativă a popularirtăţii, în contextul în care, în iulie 2021, politicile sale aveau o susţinere populară de 59%. Cota de încredere a lui Joseph Biden a scăzut la 50% în septembrie 2021, pe fondul crizei generate de retragerea militară din Afganistan.

Administraţia de la Washington este criticată din cauza gestionării crizei pandemiei, a creşterii inflaţiei şi a impasului din Congres privind aprobarea planurilor de relansare economică şi de reconstrucţie a infrastructurii.

Următoarele alegeri prezidenţiale sut programate în 2024 în SUA. Contracandidatul lui Joe Biden ar putea fi fostul preşedinte Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici