Aleksandr Lukaşenko deţine zece proprietăţi de lux

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, are în prezent zece reşedinţe private, toate în vile de lux, el fiind şeful de stat cu cele mai multe reşedinţe din lume, relatează site-ul publicaţiei Belarusski Partizan.

159 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko deţine zece proprietăţi de lux

Aleksandr Lukaşenko deţine zece proprietăţi de lux (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia citează informaţiile Partidului Civic Unit, potrivit căruia liderul belarus are şase vile în Minsk, iar restul, pe litoral şi chiar în rezervaţii naturale.

La una dintre reşedinţe, Lukaşenko s-a întâlnit cu fostul lider libian Muammar Kadhafi, iar la o alta a locuit o scurtă perioadă preşedintele destituit al Kîrgîzstanului, Kurmanbek Bakiev, care primise azil politic în Belarus.

Reşedinţele dispun de un nivel înalt de securitate şi sunt vizitate periodic de către Lukaşenko. Astfel, vila "Ozeornîi" este înconjurată de un zid cu înălţimea de trei metri.

În prezent, în capitala Belarusului este construită a 11-a reşedinţă a lui Lukaşenko. Aceast proiect se ocupă compania "Triple", care aparţine oligarhului belarus Iuri Cij. "Triple" urma până la sfârşitul lui 2010 să construiască gratuit în parcul naţional un "complex pentru primirea delegaţiilor", potrivit unei decizii speciale a lui Lukaşenko, citată de Belarusski Partizan. Compania urma să beneficieze de nişte facilităţi fiscale.

Aleksandr Lukaşenko, supranumit "Batika" ("Tată" al naţiunii) şi considerat a fi ultimul dictator din Europa, se află în funcţia de preşedinte începând din 1994, fiind reales pentru al treilea mandat în 2010.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici