Aleksei Navalnîi acuză că este torturat în închisoare. Avocat: Are "dureri puternice"

  • Disidentul rus Aleksei Navalnîi acuză că este torturat în închisoare
  • Navalnîi: "Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn"
  • Avocat: Starea lui Aleksei Navalnîi este "problematică"
656 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi acuză că este torturat în închisoare. Avocat: Are "dureri puternice"

Disidentul Aleksei Navalnîi acuză că este privat de somn în penitenciar şi a depus o plângere pentru "acte de tortură", în timp ce avocatul lui susţine că are "dureri puternice" şi se teme pentru starea sa de sănătate, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Aleksei Navalnîi a depus o plângere la Serviciul rus al penitenciarelor în care acuză că este privat de somn. "Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn", reclamă Aleksei Navalnîi.

"Din punctul meu de vedere, starea sa de sănătate este problematică, toată lumea se teme pentru starea sa de sănătate şi pentru viaţa sa", a declarat Olga Mihailova, avocata disidentului, conform postului tv Dojd, precizând că Aleksei Navalnîi are "dureri puternice" de spate şi la piciorul drept.

În schimb, Serviciul rus al penitenciarelor susţine că Aleksei Navalnîi, aflat în Închisoarea Pokrov, situată în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova, are o stare "stabilă şi satisfăcătoare".

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici