Alertă cu bombă la aeroportul Simferopol din Crimeea. 700 de oameni au fost evacuaţi

Principalul aeroport din Crimeea, Simferopol, a fost evacuat, luni, în urma unei alerte cu bombă, care s-a dovedit ulterior a fi falsă, relatează Russia Today, în pagina electronică.

455 afișări
Imaginea articolului Alertă cu bombă la aeroportul Simferopol din Crimeea. 700 de oameni au fost evacuaţi

Alertă cu bombă la aeroportul Simferopol din Crimeea. 700 de oameni au fost evacuaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 700 de persoane - pasageri şi personal - au fost evacuate din Terminalul B al principalului aeroport din Crimeea, Simferopol, după un apel telefonic anonim care anunţa că a fost amplasat un dispozitiv explozibil. Terminalul A a continuat să funcţioneze normal.

Autorităţile din Simferopol au anunţat ulterior că aeroportul a fost verificat de echipele de genişti din cadrul poliţiei, care nu au descoperit niciun dispozitiv exploziv, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Directorul aeroportului, Evgheni Plaskin, a declarat pentru agenţia TASS că informaţia privind amplasarea unei bombe în Terminalul B s-a dovedit falsă. "Aeroportul funcţionează normal", a precizat Plaskin.

Aeroportul reprezintă principala legătură aeriană a regiunii cu Rusia. În plus, de la anexarea Crimeei de către Moscova, în urmă cu un an, toate zborurile de la Simferopol se limitează la curse către sau dinspre Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici