Alerta cu bombă la primăria oraşului german Gaggenau a fost falsă

Poliţia nu a găsit niciun obiect suspect la primăria din oraşul german Gaggenau, vizată de o ameninţare cu bombă după ce joi a fost anulat un miting electoral al ministrului turc al Justiţiei care ar fi trebuit să aibă loc în localitate, relatează Le Figaro.

126 afișări
Imaginea articolului Alerta cu bombă la primăria oraşului german Gaggenau a fost falsă

Alerta cu bombă la primăria oraşului german Gaggenau a fost falsă

"Astăzi, în jurul orei locale 07.30, a fost primită o ameninţare cu bombă prin telefon, iar interlocutorul a prezentat drept motiv anularea evenimentului la care ar fi urmat să participe ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag", a delcarat Dieter Spannagel, un responsabil din cadrul primăriei oraşului.

Clădirea a fost evacuată, iar poliţiştii au percheziţionat-o timp de peste trei ore înainte de a anunţa că a fost vorba despre o alertă falsă.

Deocamdată, poliţiştii nu dispun "de niciun indiciu privind identitatea persoanei care a efectuat apelul telefonic", potrivit unui comunicat al Poliţiei locale.

Autorităţile din oraşul german Gaggenau au retras joi autorizaţia pentru organizarea unei manifestaţii unde era programat să ţină un discurs ministrul turc al Justiţiei, Bekier Bozdag. Aceast eveniment avea drept scop să promoveze referendumul din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Autorităţile oraşului au explicat că retragerea autorizaţiei are legătură cu numărul mare de participanţi anunţaţi în comparaţie cu spaţiul alocat. Bozdag şi-a anulat întâlnirea programată cu oficialul său german şi s-a întors la Ankara. În urma acestui incident, ambasadorul german la Ankara a fost chemat la Ministerul turc de Externe pentru a da explicaţii în legătură cu această situaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici