Alertă de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de furtuni într-un stat european

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care se află sau vor să călătorească în Italia că autorităţile locale au emis coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi furtuni, duminică, în 11 regiuni ale ţării, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

1627 afișări
Imaginea articolului Alertă de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de furtuni într-un stat european

Alertă de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de furtuni într-un stat european

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, 11 regiuni vor fi afectate de vânt deosebit de puternic şi furtuni. Astfel, Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis, pentru 22 decembrie 2019, cod portocaliu pentru regiunile Campania şi unele zone din: Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia-Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Molise, Basilicata, Calabria şi Sardinia. De asemenea, s-a emis un cod galben pentru restul ariilor afectate din: Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Basilicata şi Calabria, precum şi pentru zone din regiunile: Veneto, Lombardia, Liguria, Marche, Abruzzo şi pentru sud-vestul Sardiniei”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Instituţia mai spune că, pentru informaţii actualizate, poate fi accesat site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it şi al Serviciului de Protecţie Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it/home.

De asemenea, românii „pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Italiană: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare Trieste: +393408821688; Milano: +393661081444; Torino: +393387568134; Bologna: +393491178220; Bari: +393346042299; Catania: +393209653137”, conform sursei citate.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet http://roma.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia (https://www.facebook.com/roma.mae.romania) şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici