Alertă de poluare la Budapesta

O alertă de poluare a fost emisă la Budapesta, din cauză că, în ultimele zile, concentraţia particulelor de praf nu a scăzut la "nivelul dorit", a anunţat biroul primarului capitalei ungare luni.

336 afișări
Imaginea articolului Alertă de poluare la Budapesta

Alertă de poluare la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au măsurat o concentraţie de particule de praf care depăşeşte "nivelul de aleră", ceea ce înseamnă că poate fi periculos pentru anumite grupuri sensibile, precum copiii sau persoanele cu afecţiuni cronice.

Niveluri foarte ridicate au fost raportate la complexul sportiv Honved, în sectorul 13, în zona Pieţei Erzsebet din sectorul 5 şi a Pieţei Dezso Kosztolanyi din sectorul 11.

Alerta de smog a intrat în vigoare duminică dimineaţa, "până la noi ordine", potrivit MTI.

Locuitorii capitalei sunt sfătuiţi să evite zonele poluate şi să se abţină să folosească vehicule private.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici