ALERTĂ de securitate la CNN: Un pachet suspect destinat redacţiei a fost interceptat într-un oficiu poştal

Autorităţile americane au interceptat luni într-un oficiu poştal din statul Atlanta un pachet suspect destinat redacţiei postului de televiziune CNN, a anunţat Jeff Zucker, preşedintele instituţiei media, citat de Reuters şi CNN.

199 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de securitate la CNN: Un pachet suspect destinat redacţiei a fost interceptat într-un oficiu poştal

ALERTĂ de securitate la CNN: Un pachet suspect destinat redacţiei a fost interceptat într-un oficiu poştal

Preşedintele companiei a anunţat că Centrul CNN din Atlanta nu este în pericol. Este a treia oară în ultimele zile când autorităţile identifică un pachet suspect adresat redacţiei CNN.

Momentan nu există dovezi conform cărora pachetul interceptat luni are legătură cu primele două, care conţineau dispozitive explozive.

În urma primelor două incidente, toată corespondenţa adresată centrelor CNN este verificată de către autorităţi înainte să ajungă la destinaţie.

„Toată corespondenţa adresată birourilor CNN este scanată în centre specializate. Asta înseamnă că pachetul nu avea cum să ajungă la sediul CNN”, a declarat Zucker.

Primul pachet suspect, care conţinea un dispozitiv exploziv, a fost livrat miercuri la clădirea Time Warner Center, sediul CNN din New York şi era adresat fostului director CIA, John Brennan, care era invitat pentru o emisiune.

Al doilea pachet a fost interceptat vineri dimineaţă într-un oficiu poştal situat la câteva străzi distanţă de sediul CNN din New York şi era adresat atât redacţiei CNN cât şi lui James Clapper, fost director al Departamentului Naţional de Informaţii.

În total, 12 colete care conţineau bombe artizanale au fost trimise în ultimele zile în Statele Unite. Printre persoanele vizate s-au numărat miliardarul George Soros, foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton.

Autorităţile americane l-au avertizat vineri pe suspect, care riscă până la 48 de ani de închisoare. Cesar Sayoc Jr., în vârstă de 58 de ani, are antecedente penale şi este un susţinător avid al preşedintelui Donald Trump. Individul a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni penale în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive artizanale unor lideri democraţi şi altor persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici