Alerta de tsunami emisă în urma cutremurului din largul Noii Zeelande a fost anulată

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, a anulat alerta emisă miercuri în urma producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 în largul coastelor vestice ale Noii Zeelande.

140 afișări
Imaginea articolului Alerta de tsunami emisă în urma cutremurului din largul Noii Zeelande a fost anulată

Alertă de tsunami, după un cutremur puternic în largul Noii Zeelande (Imagine: Google Earth)

Epicentrul cutremurului submarin, înregistrat la ora 09.22 GMT (12.22 ora României), a fost localizat la aproximativ 160 de kilometri vest de oraşul Invercargill, de pe Insula de Sud. Adâncimea acestuia a fost evaluată la 33 de kilometri, potrivit aceleiaşi surse.

Până în prezent nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Centrul de alertă în caz de tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, a emis o alertă în legătură cu un potenţial pericol, pe care ulterior a anulat-o.

"Înregistrarea nivelurilor marine a confirmat că un tsumani era posibil. Acesta ar fi putut fi distructiv în regiunile de coastă din apropierea epicentrului", potrivit Centrului, care preciza că nivelul mării a crescut cu numai 20 de centimetri faţă de normal.

Potrivit postului de radio New Zealand, locuitorii au resimţit cutremurul la sute de kilometri de epicentru, dar nu au raportat pagube materiale.

În Noua Zeelandă cutremurele sunt frecvente întrucât platoul continental se îmbină cu falia numită "centura de foc" a Pacificului, provocând seisme şi erupţii vulcanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici