ALERTĂ de tsunami în Japonia, după un cutremur de 6,4 grade

O alertă de tsunami a fost emisă în urma unui seism cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter produs marţi în largul coastelor Japoniei, în apropierea oraşului Niigata, a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS).

1116 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de tsunami în Japonia, după un cutremur de 6,4 grade

ALERTĂ de tsunami în Japonia, după un cutremur de 6,4 grade

Agenţia Meteorologică a Japoniei a emis o alertă de tsunami, ce ar putea atinge înălţimea de până la 1 metru, pentru coasta de nord-vest a insulei Honshu.

Cutremurul a avut loc la ora locală 22:22 (ora României, 16:22), în largul prefecturii Niigata, la adâncimea de 16,1 kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 33 kilometri de localitatea Tsuruoka, la 46 de kilometri de Sakata şi 89 de kilometri de oraşul Niigata.

În urma seismului nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative.

Compania Tohoku Electric Power a transmis că aproximativ 5000 de locuinţe din prefectura Yamagata şi 3200 din prefectura Niigata au rămas fără alimentare electrică în urma seismului.

Operatorul feroviar East Japan Railway a anunţat că întrerupt circulaţia pe liniile Joetsu şi Tohoku Shinkansen.

Totodată, compania Tokyo Electric Power Company Holdings a comunicat că nu a descoperit vreo problema la cele şapte reactoare ale centralei nucleare, care însă au fost închise preventiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici