Alertă în Florida după ce a fost identificat un caz de amibă care mănâncă creierul

Departamentul de Sănătate din Florida (DOH) a declarat că o persoană din judeţul Hillsborough a contractat Naegleria fowleri, o amibă microscopică unicelulară, care poate provoca o infecţie a creierului şi este de obicei fatală, scrie BBC News.

7724 afișări
Imaginea articolului Alertă în Florida după ce a fost identificat un caz de amibă care mănâncă creierul

Alertă în Florida după ce a fost identificat un caz de amibă care mănâncă creierul

Frecvent întâlnită în apa dulce caldă, amiba Naegleria fowleri intră în corp prin nas şi ajunge să consume, practic, creierul uman.

Amiba nu poate fi transmisă de la o persoană la alta. Dar prezenţa acesteia este rară în Florida, iar autorităţile locale au cerut localnicilor să evite contactul nazal cu apa de la robinete şi alte surse precum lacurile, râurile, iazurile şi canalele.

Naegleria fowler, cunoscută ca „amiba care mănâncă creierul”, este o specie liberă, care se hrăneşte cu bacterii, dar poate fi şi patogenă, cauzând boala numită meningoencefalită primară amibiană. Acest microorganism este întâlnit în ape dulci: în lacuri, râuri şi ape termale.

 A fost descoperită în 1965 şi a fost identificată pentru prima dată în Australia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici