Alertă în Taiwan. China a înconjurat insula cu peste 100 de avioane şi nouă nave de război

Armata chineză a trimis 103 avioane de război spre Taiwan într-o perioadă de 24 de ore, în ceea ce Ministerul Apărării de pe insulă a declarat că este cel mai mare număr din ultima vreme.

1647 afișări
Imaginea articolului Alertă în Taiwan. China a înconjurat insula cu peste 100 de avioane şi nouă nave de război

Alertă în Taiwan. China a înconjurat insula cu peste 100 de avioane şi nouă nave de război

Avioanele au fost detectate între orele 6 dimineaţa, duminică, şi 6 dimineaţa, luni, a precizat ministerul. Aşa cum se obişnuieşte, acestea s-au întors înainte de a ajunge în Taiwan.
 
China, care consideră Taiwanul ca parte a teritoriului său, a efectuat exerciţii militare din ce în ce mai ample în aer şi în apele din jurul Taiwanului, pe măsură ce tensiunile dintre cele două ţări şi Statele Unite au crescut. Statele Unite sunt principalul furnizor de arme al Taiwanului şi se opun oricărei încercări de a schimba statutul Taiwanului prin forţă.
 
Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că 40 dintre avioane au traversat punctul simbolic de la jumătatea distanţei dintre China şi insulă. De asemenea, acesta a raportat nouă nave militare în ultimele 24 de ore.
 
Ministerul a calificat acţiunea militară chineză drept o "hărţuire" care a avertizat că ar putea escalada în actuala atmosferă tensionată. "Îndemnăm autorităţile de la Beijing să îşi asume responsabilitatea şi să oprească imediat acest tip de activităţi militare distructive", a afirmat acesta într-o declaraţie.
 
Săptămâna trecută, China a trimis o flotilă de nave, inclusiv portavionul Shandong, în apele din apropierea Taiwanului. Exerciţiile au avut loc la scurt timp după ce SUA şi Canada au navigat cu nave de război prin strâmtoarea Taiwan, apele care separă insula de continent.
 
Taiwanul şi China s-au despărţit în 1949, când comuniştii au preluat controlul asupra Chinei în timpul unui război civil. Naţionaliştii care au pierdut au fugit în Taiwan şi şi-au înfiinţat propriul guvern pe insulă, relatează NBC News.
 
Insula se autoguvernează, deşi doar câteva naţiuni străine îi acordă recunoaştere diplomatică oficială. Statele Unite, printre altele, au legături oficiale cu China, menţinând totodată un birou de reprezentare în Taiwan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici