ALERTĂ la Atena. Dispozitiv exploziv, aruncat spre consulatul rus

Persoane necunoscute, aflate pe o motocicletă, au aruncat vineri dimineaţă un dispozitiv exploziv, posibil o grenadă de mână, înspre consulatul rus la Atena, din zona Psychico, a anunţat Poliţia greacă, precizând că nu există victime în urma incidentului, informează agenţia de ştiri Reuters.

830 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ la Atena. Dispozitiv exploziv, aruncat spre consulatul rus

Dispozitiv exploziv, aruncat spre consulatul rus la Atena: "A fost probabil o grenadă de mână"

"A fost probabil o grenadă de mână, nimeni nu a fost rănit", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Până în acest moment, atacul nu a fost revendicat de nicio grupare.

"Indivizi necunoscuţi, ce călătoreau pe o motocicletă în apropierea Departamentului Consular al Ambasadei (Rusie) în jurul orei 03:30, au aruncat un dispozitiv exploziv, probabil o grenadă, într-o gheretă de poliţie. Dispozitivul a explodat. Ghereta a suferit pagube minore. Nimeni nu a fost rănit", a declarat Vasili Gavrilov, ataşatul de presă al misiunii diplomatice ruse la Atena, citat de site-ul agenţiei Tass.

Oficialul a explicat că incidentul s-a petrecut în zona Chalandri din Atena, unde se află sediul Departamentului consular al Ambasadei ruse.

"Ghereta se află lângă clădirea Departamentului consular. Dispozitivul exploziv a fost aruncat înspre ghereta, care se află pe stradă, nu în incinta misiunii diplomatice", a adăugat ataşatul de presă, care a precizat că Poliţia din Grecia a demarat o anchetă în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici