Ali Khamenei susţine mişcarea rebelilor houthi şi face apel la dialog

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a reiterat marţi susţinerea pe care Administraţia de la Teheran o oferă rebelilor houthi din Yemen şi a făcut apel la dialog între părţile conflictului, conform Reuters.

252 afișări
Imaginea articolului Ali Khamenei susţine mişcarea rebelilor houthi şi face apel la dialog

Ali Khamenei susţine mişcarea rebelilor houthi şi face apel la dialog

„Îmi declar susţinerea pentru mişcarea de rezistenţă din Yemen. Cetăţenii din Yemen vor întemeia un guvern puternic”, a declarat Ali Khamenei, în urma unei întâlniri cu Mohammed Abdul-Salam, negociatorul-şef al rebelilor houthi.

Khamenei, care a participat marţi la prima întâlnire cu un oficial senior în Teheran, a făcut apel la „o rezistenţă puternică împotriva planurilor saudite de dezbinare a Yemenului”, a transmis agenţia de presă semi-oficială Fars.

„Un Yemen unit şi coerent, cu integritate teritorială, trebuie susţinut. Având în vedere diversitatea etnică şi religioasă din Yemen, protejarea integrităţii necesită un dialog domestic”, a adăugat liderul suprem iranian.

Rebelii houthi controlează în prezent capitala Yemenului, Sanaa, şi majoritatea regiunilor populate din ţară.

Taguri:
iran,
yemen,
ali khamenei

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici